Rezervovat

TOP 5 lyžiarskych stredísk a areálov, ktoré máte od Demänová rezortu takmer na skok

TOP 5 lyžiarskych stredísk a areálov, ktoré máte od Demänová rezortu takmer na skok

Tento relaxačný rezort poskytuje vďaka svojej polohe v srdci slovenských hôr nie len skvelý priestor na oddych či prekrásne výhľady, v jeho blízkosti sa tiež dostupných veľa možností, ktoré privítajú lyžiarski či snowboardoví nadšenci.

Skvelé umiestnenie rezortu zabezpečí nie len kvalitný športový zážitok, ale navyše za ním ani nebudete príliš dlho cestovať. V článku nájdete 5 skvelých miest na zimné radosti. 

Ski Jasná Chopok

Jedno z najlepších stredísk, ktoré poskytuje najkvalitnejšie prírodné podmienky pre zjazdové lyžovanie sa nachádza od Demänová rezortu iba 13 minút autom. Máte možnosť využiť najdlhšie zjazdovky a to s celkovou dĺžkou 45 km, pričom tie sa začínajú vo výške 2004 m.n.m. Lyžiarske svahy sú situované priamo v Demänovskej doline na vrchu Chopok. Ak by vás lyžovanie omrzelo, areál tiež ponúka množstvo bežeckých lyžiarskych tratí alebo možnosť vyskúšať skifox, snowbike, snowscoot a mnoho iného.

Ski centrum Zapač Liptovská Porúbka

Ďalším skvelým tipom je malebné stredisko Zapač. Je skvelé najmä rodiny a skupiny priateľov. Nachádza sa na severnom vrchole kopca Zapač a lyžiarsku jazdu začínate vo výške 980 m.n.m. K vášmu pohodliu budú slúžiť tri vleky, tri lyžiarske svahy a tiež bežecké trate v dĺžke 2 km. Určite odporúčame milovníkom výhľadov, pretože práve tu uvidíte krásny výhľad na západné Tatry a tiež najvyššie vrcholy stredných Tatier. Od Demänová rezortu sa nachádza príjemných 16 minút autom.

Lyžiarske stredisko Ski Tále

V známom stredisku Ski Tále nájdete všetko – trate kvalitné, pre náročných lyžiarov, cez trate jednoduchšie pre priemerných lyžiarov až po trate vhodné pre začiatočníkov. Spokojný tu bude každý. K zjazdovke vás vyvezie až 6 vlekov. Okrem večerného lyžovania, ktoré predstavuje skvelý zážitok a je dostupné v piatky a soboty, si môžete vyskúšať snowtubing – teda jazdu na nafukovacích kolesách, a samozrejme aj bežecké lyžovanie. Z Demänová rezortu sa k nemu dostanete autom za 54 min.

Ski centrum Čertovica

Z Demänová rezorut do tohto pekného strediska prídete už za 34 min autom. Lyžiarske svahy sa rozprestierajú priamo v národnom parku Nízke Tatry. K dispozícií máte 5 vlekov a 6 zjazdoviek s dĺžkou 12 km. Na svoje si prídu aj milovníci bežeckých tratí. Môžu využiť jednu 5-kilometrovú rekreačnú bežeckú trať a tiež turistické bežecké trate. Toto stredisko sa nachádza v obci Vyšná Boca, ktorá je typická svojou ľudovou architektúrou. Okrem zimných športov sa možno potešiť i kúskom histórie.

Ski centrum Mýto pod Ďumbierom

Toto centrum tiež poteší či už náročných lyžiarov vyžadujúcich trochu adrenalínu, ale tiež aj deti či začínajúcich lyžiarov. Na vrchol lyžiarskeho svahu sa dostane novou štvorsedačkovou lanovkou a tiež aj tromi vlekmi. Lyžiarske trate majú 2,5 km a ich úprava je pravidelná, prostredníctvom moderných zariadení. Ski centrum sa nachádza 47 min od Demänová rezortu.
Ako vidíte, Demänová rezort okrem svojich kvalitných najmodernejších ubytovacích zariadení, skvelej reštaurácie a kids zóny, ponúka aj množstvo aktivít vo svojom okolí. Príďte si ich vychutnať z krásneho prostredia Demänová rezortu.